Eagles Next Level – un turneu ce crează punți și unește inimi

Un turneu internațional de un feeric fără egal, Eagles Next Level, a dăruit în seara zilei de 15 februarie un car de emoții pozitive și multă adrenalină tuturor celor prezenți la „Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu. Publicul spectator a avut fericita ocazie să urmărească lupte de un dramatism ce te țineau în permanență cu sufletul la gură. Nu au lipsit la această sărbătoare a sportului nici mult așteptatele victorii ale conaționalilor noștri, nici evenimente inedite. Astfel, cererea în căsătorie făcută în public de către luptătorul ucrainean Anton Lazebnov viitoarei sale consoarte a devenit un adevărat simbol al Eagles Next Level, un turneu ce crează punți și unește inimi.

Mihail Sîrbu își ia revanșa

Evenimentul central al serii l-a constituit lupta pentru centură în cântarul de 61,2 kg, categoria EAGLES BANTAMWEIGHT, dintre atletul nostru Mihail Sîrbu și reprezentantul României, Bogdan Barbu. Reamintim că acesta din urmă în anul 2017 l-a învins pe M. Sîrbu în confruntarea pentru titlul suprem. De astă dată însă evenimentele din cușcă luară o cu totul altă turnură, sportivul nostru scoțând învățăminte din greșelile ce l-au costat victoria în lupta de pomină din 2017.

Prima rundă trece cât ai clipi, într-un ritm dinamic, aproape sufocant. Sala se află în delir. Încordarea e tot mai mare. În partea a doua a meciului, iureșul năvalnic al lui Mihail Sîrbu începe să dea roade. Pe final de rundă, pritr-o strangulare efectuată pe la spate, procedeu pe care îl posedă la perfecție, el reușește să-și imobilizeze adversarul și să-l impună să abandoneze! Victorie – o revanșă pe cât de spectaculoasă, pe atât de meritată a atletului nostru.  

Donna Keli, de neoprit

Și iată veni mult așteptata clipă când în octagon își făcură apariția reprezentanta Moldovei, Donna Keli, și adversara ei din Azerbaidjan, Imanly Tunzala, categoria de greutate de 52 kg. În prima rundă se desfășoară un duel cu precădere de tatonare, de o încordare crescândă. După pauză, Donna trece la acțiuni ofensive mai pronunțate și reușește să o surprindă pe azeră cu un procedeu de strangulare efectuat din parter, învingând spectaculos înainte de expirarea timpului regulamentar, în min. 2:09 al rundei a II-a.

O seară de vis, cu elemente dramatice

Șirul de victorii ale atleților noștri parcă emana din cornul abundenței. Astfel, Petru Buzdugan îl învinge prin KO pe ucraineanul Oleg Pancenko, cu o lovitură în zona ficatului aplicată cu piciorul, prin întoarcere, în min.4 al primei runde. Este de menționat că toate victoriile sale Petru Buzdugan le-a obținut înainte de expirarea timpului regulamentar.

De un meci dramatic a avut parte compatriotul nostru Valeriu Mircea (70 kg), care a luptat pentru adjudecarea celui de-al doilea său titlu în proiectul „Eagles”. În calitate de adversar el l-a avut pe redutabilul Martun Mejlumyan (Armenia). Partida se desfășoară pe contre, cu un schimb permanent de lovituri de-a dreptul amețitoare. Către runda finală, a V-a, adversarii sunt vădit epuizați, însă niciunul nu e dispus să cedeze. Până la urmă, victoria, la puncte, este acordată oaspetelui din Armenia.   

Noile talente

De remarcat că turneul Eagles Next Level a startat prin câteva confruntări în categoria „Early prelims”, protagoniștii fiind debutanți sau tineri sportivi aflați la început de carieră. În prima luptă au intrat în octagon reprezentanții Republicii Moldova, Grigore Albu și Vasile Cereș (categoria 77,1 kg). După încheierea celor trei runde, arbitrii i-au oferit în unanimitate victoria celui dintâi sportiv.   

Următoarea partidă se dovedi mult mai scurtă, Nicolae Gâscă (86 kg) învingându-l pe Victor Cozmulici în secunda 19 a confruntării, reușind cel mai rapid KO al serii. Un alt sportiv de-al nostru, Andrei Frunze (77 kg), s-a impus în fața reprezentantului Ucrainei, Valiko Stepanyan, printr-un KO tehnic realizat în repriza secundă. Și compatriotul nostru Nicolae Hantea a reușit să-și surclaseze adversarul, învingându-l printr-un procedeu de strangulare realizat din parter, înante de gongul de încheiere a primei runde, pe ucraineanul Mihailo Cerep.   

După o scurtă pauză, începură luptele categoriei preliminare, în care Ion Taburceanu (77,1 kg) a trecut de polonezul Arkadius Swider, fiind desemnat învingător încă din prima rundă, prin knockout tehnic realizat în min. 2:49. De asemenea, atletul nostru Maxim Isac a obținut o victorie de toată frumusețea în fața bielorusului Yuri Bondar – KO tehnic în runda a doua a partidei.

Victoriile în serie obținute la aceste competiții de prestigiu de atleții noștri demonstrează fără putință de tăgadă că avem o școală puternică în domeniul artelor marțiale mixte (MMA), fapt ce le permite tinerelor noastre talente să se realizeze în deplină măsură pe tărâmul delos ușor al performanței.