Viitorul este deja mâine, fii eco-friendly astăzi! A fost organizat primul Eco Wine Maraton

Tot mai mulți oameni, instituții și companii din întreaga lume înțeleg necesitatea unui mod de viață eco-friendly care să nu dăuneze mediului înconjurător. Acesta este și cazul companiei Apriori Wine care și-a luat în dotare 10 mașini electrice, devenind astfel prima companie vinicolă locală eco-friendly.

Mai mult decât atât, în 2019 și-au propus un altfel de sezon vinicol. Aceștia au orga-nizat primul Eco Wine Maraton și, la volanul mașinilor electrice, au pornit din Chișinău că-tre cele 210 hectare de podgorii din raionul Cantemir, de-a lungul râului Prut și în vecină-tate cu rezervația naturală Codrii Tigheciului.

Echipa Apriori Wine, de aproximativ 30 de oameni, a continuat aventura la culesul strugurilor. Și dacă în obișnuit apelau la mașini de mare tonaj, de această dată au strâns roada cu ajutorul mașinilor electrice.

Următoarea destinație a Eco Wine Maratonului a fost fabrica și, ca pe vremuri, au dat strugurii prin teasc, obținând primul must delicios din acest an. Au dansat hora și au încheiat aventura, tradițional, cu o șezătoare și un pahar cu vin.

Acest Eco Wine Maraton este, de fapt, o campanie de sensibilizare, compania Apri-ori Wine propunându-și să încurajeze astfel oamenii să adopte un mod de viață eco-friendly și, de ce nu, să opteze în favoarea unui transport ecologic.