MOLDOVA, CAMPIOANA TURNEULUI „MEDIA CUP” DIN DRUSKININKAI

Naționala jurnaliștilor sportivi a Moldovei a câștigat la prima sa participare turneul de fotbal din Druskininkai, Lituania. La competiţie au participat 10 echipe: Moldova, Letonia, Germania, Ucraina, Belarus, Rusia, Armenia, Kazahstan, Egipt, Ungaria şi Lituania.

Echipa Moldovei, condusă de președintele APSM, Eduard Ciobanu, a repurtat 8 victorii, cedând doar în ultima partidă cu Lituania. Moldova devenise deja campioană cu 2 etape înainte de final. Totodată, echipa noastră a reușit să marcheze cele mai multe goluri ale turneului — 28, dar și să primească cele mai puține — 5.

Primul meci, jurnaliștii moldoveni au jucat cu naționala Germaniei — 2:0. Au urmat două partide grele. A fost învinsă puternica națională a Ucrainei, 1:0. Apoi, Belarus, cu 3:1, după ce la un moment scorul era 0:1. Competiția a continuat cu o nouă victorie de palmares cu Egipt, 6:0, după care a urmat o victorie 2:0 în fața Rusiei.

Letonia a fost învinsă cu 6:2, iar pseudo-finala turneului, Moldova — Armenia a fost câștigată de echipa noastră cu 2:0. În urma acestei victorii, Moldova și-a asigurat victoria în turneu. Ultimele două partide s-au jucat în compania puternicii echipe a Kazahstanului, victorie cu 3:1, iar în ultimul meci, Moldova a fost pentru prima oară învinsă de gazde, Lituania, 0:1.

Cu 8 victorii și doar o înfrângere, Moldova a acumulat 24 de puncte și a câștigat a 11-a Ediție a Turneului „Media Cup” din Druskininkai, Lituania.

Echipa Moldovei a fost reprezentată de Alexandru Fosa (Jurnal TV), Veaceslav Burghelea (RTR Moldova), Ion Fuștei (Prime TV), Alexandru Russu (revista Sport în Moldova), Cristian Jardan (Unimedia), Alex Luca (Prime TV), Elnur Ashrafoglu (reprezentant APSM în Azerbaidjan), Vladimir Horoshilov (TCB Tiraspol), Andrei Boligar (TV PPT Tiraspol) și șeful delegației, Eduard Ciobanu, președintele APSM.

Deplasarea echipei din Moldova a fost realizată cu suportul Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), Petrom Moldova și Panda Tur.